fbpx

Velkommen til Mejnerts Bageværksted

Her kan du lære at bage med surdej. Vi går i dybden med hvordan du bager med en surdej, og hvordan du passer og fodrer din surdej, så du kan lykkedes med din surdejsbagning.

Hvad kan du lære om surdej?

Du kan lære at forstå din surdej, hvornår den skal fodres og hvornår den er klar til bagning. du kan lære forskellen på hvornår du skal bruge hvedesurdej og rugsurdej, æltetempo, afbagning og hvad du skal gøre med din surdej når du skal på ferie

Rigtig god fornøjelse.

Lær at bage med surdej

Høste og Bag - Det gode brød fra muld til mund.

Rugbrød med Hvedesurdej?

Kan man det og i så fald, hvordan? Find svaret her.

Hvad betyder autolyse?

Her finder du ordforklaringer på begreber fra bagningens univers.

Sådan starter du din surdej

Her finder du din guide til at komme sikkert i mål med opstart af surdej.

Surdej som krydderi

Viste du, at du kan bruge surdej som krydderi? Læs mere her.

Hvor kommer smagen fra?

Den gode smag kommer fra marken. Kornets smag udvikler sig i stille forårsregn og i brændende sommersol. Når du åbner en pose Mejnerts mel, vil du kunne dufte det. Stenkværnet mel indeholder kornets naturlige aroma. Det gør en forskel for dit brød. Læs mere om metoden her.

Surdejsbrød i maven

Bliver du oppustet af hvidt brød? Rebekka Brokman har delt surdejs-viden om de fordele ved surdej, som hverken kan ses eller smages.

Forstå kornets opbygning

Hvis du gerne vil have masser af smag, struktur og næringsindhold i dit bagværk, er det godt at forstå kornets opbygning, bliv klogere her