Gulerødder - Mejnerts

Gulerødder

Lammefjordsgulerødder er kendetegnet ved et ekstra højt indhold af naturlig karotin og frugtsukker. Karotin er forstadiet til dannelse af A-vitamin og frugtsukker har betydning for gulerodssmagen. Gulerødderne bliver lagt på køl, når der er flest næringsstoffer i dem.

Temperaturen i kølehusene ligger på ca. 1 grad og luftfugtigheden er over 95%. Ved denne stabile kølige opbevaring lever guleroden stadig; den begynder f.eks. at omdanne stivelse til sukker (0,3% af gulerodens vægt er stivelse). Der sker også noget indbyrdes mellem de forskellige sukkerarter - med det resultat, at det totale sukkerindhold forhøjes. Tørstofindholdet, der har betydning for gulerodens sprødhed, forbliver næsten uændret.

Undersøgelser har vist, at kølehusopbevarede Lammefjordsgulerødder sidst på vinteren indeholder op til 25% mere frugtsukker og op til 30% mere naturlig karotin end nyopgravede, halmdækkede gulerødder.