Mejnerts Landbrug - Mejnerts
Image is not available

Se videoen, og få svaret på hvordan!

Vi arbejder bæredygtigt

Image is not available
Image is not available

Økologisk & Bæredygtigt

Økologisk & Bæredygtigt

Mejnerts Landbrug

Mejnerts Landbrug

Historien bag vores kvalitetsmel er et harmonisk
og værdidrevet, økologisk landbrug

Image is not available
Slider

Mejnerts Landbrug

Mejnerts Landbrug er 1600 ha økologisk planteavl i konstant bevægelse. Der er altid fokus på optimering og fremdrift af landbruget, solidt forankret i familiens værdier og natursyn.
Vores arbejde med naturen er respektfuld. Målet er at give tilbage, hvad vi tager, og vi arbejder seriøst med værdier som helhedstænkning, biologisk mangfoldighed og kredsløb.
 

Økologien

Økologien sætter den grundlæggende ramme om vores produktion. Det er kundernes garanti for et bæredygtigt, skånsomt og mangfoldigt landbrug. Og den er vores udgangspunkt, når vi leder efter måder at skabe yderligere synergi og harmoni i vores produktion på.

Sædskifte er grundlæggende. Rotationen af afgrøder hver sæson fastholder frugtbarheden i mulden og fremmer mangfoldigheden af dyr og planter.

Mangfoldigheden af afgrøder tæller blandt andet korn som hvede, byg, havre, svedjerug, ølandshvede, spelt og emmer, men også raps til olie, spiseærter, frøgræs og hørfrø.

Kvælstof er planternes vigtigste næringsstof fra jorden. Vi sår derfor kløver i bunden af kornet, så kløveren kan komme i spil og binde kvælstof i jorden straks efter kornet er høstet. Andre selvstændige og kvælstoffikserende afgrøder som ærter og hestebønner indgår også i vores samlede produktion.

 

Kredsløb og synergi

Halmen fra vores kornproduktion ender som gødning tilbage på markerne. Men først efter at have spillet en rolle som base for økologisk champignonproduktion hos Tvedemose Champignon på Sydsjælland.

Halmen blandes med heste- og kyllingemøg og danner den særlige kompost, som champignonerne gror i. Efter champignonhøsten henter vi den resterende kompost tilbage som bliver spredt og beriger vores marker.

 

 

For at opnå et bæredygtigt landbrug, kræves en stor palette af værktøjer, parametre & teknikker. Hos Mejnerts fokuserer vi på, at producere 100% bæredygtigt.

Mejnertsgård, Ravnhøj, Ubberupgården og Viskingegården er 4 gårde samlet til Mejnerts Land­brug. Og hver gård har sin egen historie og charme.

Mejnerts Mølles strømforbrug bliver dækket af egen solenergi. 1500 solpaneler producere nok strøm til at hele gården er fuld forsynet med strøm.