Historien - Mejnerts

Historien

Familien Mejnertsen Familien Mejnertsen

Historien om Mejnerts Mølle startede i 2005. Anne og Niels havde længe haft lyst til at producere deres eget mel. Det fik parret realiseret i løbet af 4 år.

"Vi havde længe haft en drøm om at fremstille vores eget mel, så vi kunne bage brød af egen avl. I foråret 2005 begyndte vi at realisere denne drøm. I starten fik vi forarbejdet vores varer ude og solgte vores brødblandninger kun fra egen gårdbutik" - Anne Mejnertsen

I december 2007 gik de i gang med at bygge et nyt kornbehandlingsanlæg og mølleri.

Mejnerts Mølle stod færdig og produktionsklar i august 2009. Herefter startede Mejnerts med at male deres eget korn. Kornet bliver koldformalet på moderne stenkværne. Derved bevares alle de næringsstoffer, som naturen har frembragt. Ved denne bearbejdning bliver kim og skal-dele i melet. Dette giver et højere fiberindhold, samtidig med at melet stadig indeholder de naturlige vitaminer og mineraler.

I september 2012 udvidede Mejnerts med et nyt og større lager til Mejnerts Mølle. Derudover blev der også investeret i ny pakkemaskine og robot. Det hele stod færdigt i slutningen af januar 2013

I dag leverer Mejnerts Mølle mange spændende produkter, med kvalitet i højsædet.

Se udsendelserne fra TV2 Øst - Livet På Landet her.

Familien

Anne og Niels Mejnertsen var kun i 20 érne, da de i 1987 etablerede sig som landmænd med en mindre svinebesætning og 7 ha på Nyvangsgården ved Jyderup. Siden har virksomheden været under konstant udvikling. I 1993 købte Anne og Niels Viskingegården, med tilhørende 215 ha. I 1999 blev markdriften omlagt til økologi og 10 år senere stod Mejnerts Mølle klar til at male mel. Møllen fik i 2012 en opgradering og fik installeret en robot og pakkemaskine.

Familien har allerede igangsat et løbende generationsskifte med sønnerne Kasper og Peter. 

Anne og Niels har 4 børn, Kasper på 27, Peter på 26, Rie på 23 og Signe på 20.

Familien Mejnertsen juni 2015